آشنایی با شبکه های مخابراتی ۱G,2G,3G,4G

امروزه دنیا بدون فناوری، چیزهای زیادی کم دارد. اما مهمترین فناوری که مثل تار و پودی نامرئی، الیاف این فرش بزرگ را به هم نگه داشته تا ما از نقش و نگارهای رنگارنگش لذت ببریم، فناوری ارتباطی است.
 
در حالی که دنیا شاهد اوج گیری شبکه های نسل چهارم (۴G) است، در کشور خودمان، ایران، نیز شبکه ۳G راه اندازی شده و روز به روز آمار استفاده از خدمات اینترنتی مبتنی بر شبکه های مخابراتی، افزایش می یابد.
xScreen,P20Shot,P201392-06-09,P20at,P203.28.52,P20PM-narenji-20130831_0.jpg.pagespeed.ic.H5Faqb3yKd

هر نسلی از شبکه های موبایل گامی رو به جلو بوده و دستاوردهای جدیدی را به عرصه موبایل آورده. این یک نگاه کوتاه و خلاصه به دستاوردهای محسوس و عمومی ۴ نسل اول شبکه های ارتباطی موبایل است:

• ۱G:  ارائه سرویس مکالمه اولیه، و پروتکل های آنالوگ محور

• ۲G: طراحی شده برای مکالمه، بهبود پوشش و ظرفیت شبکه، ارائه اولین استاندارد های دیجیتال (GSM و CDMA)
• ۳G: طراحی شده برای مکالمه و برخی استفاده ها در زمینه مصرف داده (پیامک، چندرسانه ای، اینترنت)
• ۴G: طراحی شده با اولویت مصرف داده، پروتکل های IP محور (LTE)، و پهنای باند واقعی موبایل

سرعت

xScreen,P20Shot,P201392-06-09,P20at,P203.29.18,P20PM-narenji-20130831_0.jpg.pagespeed.ic.4aO7DjllFJ

خیلی از کابران اسمارت فون ها با اینکه از اینترنت گوشی خود استفاده می کنند اما با نوع شبکه و ارتباط آن آشنا نیستند.  کلمه G در لغت به معنی Generation(نسل) می باشد و به صورت زیر طبقه بندی می شوند:

شبکه ۱G

شبکه های NMT,C-Net,AMPS,TACS  شبکه هایی بودند که از این نسل ارتباط استفاده می کردند. این شبکه اولین سیستم محاسبگر آنالوگ می باشد که در دهه ۱۹۸۰ شروع به کار کرد. البته از این شبکه به دلیل سرعت پایین، بیشتر برای تماس تلفنی استفاده می شد تا اینترنت.

شبکه ۲G

شبکه های GSM,CDMAOne,D-AMPS اولین شبکه های مخابراتی بودند که در دهه ۱۹۹۰ از ۲G  را در سیستم های خود استفاده کردند، در این شبکه:

  • کیفیت صدا بهتر شد.
  • امنیت بالا رفت.
  • پشتیبانی از CSD

شبکه ۲٫۵G

GPRS,CDMA2000 1x شبکه های مخابراتی بودند که از ۲٫۵G بهره مند بودند. این شبکه یک شبکه تقویت شده ۲G بود که بعد از ارتقاء، اسم آن را ۲٫۵G گذاشتند. سرعت انتقال اطلاعات در این شبکه ۱۴۴Kbit/sec می باشد.

شبکه ۳G

شبکه های UMTS FDD,TDD,CDMA2000 1x EVDO,CDMA2000 3x,TD-SCDMA,Arib WCDMA,EDGEmIMT-2000 DECT از جمله دستگاه های محاسبگری بودند که از ۳G استفاده می کردند، سرعت انتقال در این شبکه ۳۸۴Kbit/s می باشد. اتحادیه بین المللی مخابرات سرعت شبکه مخابراتی  IMT-2000 را ۲Mbps در منازل و ۳۸۴Kbit در تلفن های همراه معین کرد و بیان کرد این سرعت نسل ۳G می باشد.

عاملی که باعث تفاوت ۳G و سیستم کنونی تلفن همراه است شبکه‌های آن‌هاست. شبکه‌های ۳G حجم بسیار وسیع‌تری از اطلاعات را منتقل می‌کنند. مانند ارسال ویدئو کلیپ، آهنگ‌ها، بازی‌ها و بسیاری از این دست از شخصی به شخص دیگر.

جذابیت و کاربرد این شبکه آنقدر زیاد است که بسیاری از اپراتورها قصد دارند تا به شکل سریع‌تری از آن برسند تا بتوانند HSDPA یا همان دانلود بسته‌های دیتا با سرعت بالا را ارایه دهند. قدرت شبکه مخابراتی نسل سوم یا ۳G در ارایه خدمات مبتنی بر دیتا مثل خدمات ارزش افزوده شامل موسیقی روی تلفن همراه با پهنای باند بیشتر یا تماشای ویدئو به صورت آنلاین و ارسال صدا و تصویر و از این قبیل بوده و در عین حال پهنای باند لازم برای دسترسی به اینترنت پر سرعت به صورت سیار در اختیار کاربر قرار می‌گیرد.گستردگی این فناوری باعث شده تا امروزه گوشی‌های تلفن همراه چیزی بیشتر از یک وسیله ارتباطی باشند.

در کنار خدماتی اصلی همچون پیام کوتاه و پیام صوتی، نسل سوم امکان استفاده از طیفی گسترده تر از خدمات ارزش افزوده (VAS) را فراهم می کند. اینترنت پرسرعت،‌ انتقال دیتا، تلویزیون موبایل، بانکداری موبایل، خدمات مبتنی بر مکان و انواع امکانات تصویری از جمله این خدمات می‌باشند.

3g_4_0

 چرا ۳G بهتر است؟


۱-سرعت انتقال اطلاعات و داده ها با چندین برابر سرعت نسبت به نسل های گذشته

۲-پخش جریان صوتی و تصویری پیشرفته با کیفیت بالا در حداقل زمان

۳-پشتیبانی از ویدئو کنفرانس

۴-بازدید از اینترنت و وب سایت ها با سرعت بسیار بالا

تکنولوژی ۴G

شبکه ۴G فعلا از دید کاربران و شرکت ها جنبه تبلیغاتی دارد تا کاربردی. ITI فعلا مالکیت ۴G را در دست دارد و این شبکه را شبکه پیشرفته IMT نامگذاری کرده است، سرعت انتقال اطلاعات این شبکه در منازل ۱Gbps و در تلفن های همراه ۱۰۰Mbps معیٌن شده است و همچنین شعاع انتقال داده این شبکه از آنتن های مخابراتی ۵۰۰-Fold اندازه گیری شده است.

اگر بخواهیم تاریخچه شبکه را چک کنیم خواهیم دید، WiMAX و LTE که هر دو طبق شبکه CDMA200 و GSM برنامه ریزی شده اند جز نسل ۴G می باشند اما اینها فقط قسمتی از واقعیت است. هر دوی این شبکه ها از روش جدید برای ارسال اطلاعات استفاده می کنند، در این روش به جای اینکه اطلاعات پشت سر هم ارسال شود، با هم ارسال می شد.

به طور مثال یک آزاد راه را در نظر بگیرید به جای ۱ خط ۳ یا ۴ خط را برای عبور خط کشی کرده باشند. در این صورت به جای اینکه ماشین ها پشت سر هم حرکت کنند با هم حرکت می کنند و به مقصد می رسند. سرعت انتقال اطلاعات در WiMAX نزدیک به ۴۰Mbps و LTE هم تقریبا ۱۰۰Mbps می باشد. البته اینها همه اطلاعاتی است که در تبلیغات استفاده می شود. با توجه به اطلاعاتی که استفاده کنندگان ۴G اظهار کرده اند نشان می دهد که سرعت WiMAX و LTE بین ۴Mbps تا ۳۰Mbps می باشد.

به هر حال با این سرعتی که دارند باز هم نسبت به ۳G پیشرفت فوق العاده ای کرده اند. البته باید در نظر داشته باشید که این شبکه ها هنوز توسعه کامل پیدا نکرده اند و باید بر روی تکنولوژی آنها کار شود.

مشخصات و ویژگی های نسل چهارم

۱ – سرعت بالا: سیستم های ۴G باید سرعت پیک بیش از ۱۹۹ مگابیت بر ثانیه را درحالت ساکن و میانگین ۲۰ مگابیت برثانیه ارائه دهند.

۲ – ظرفیت بالای شبکه : ظرفیت شبکه باید حداقل ۱۰ برابر بیشتر از سیستم های ۳G باشد که این مقدار زمان Download یک فایل ۱۰ مگابیت را در سیستم های  ۴G به ۱ ثانیه کاهش می دهداین زمان در سیستم های  ۳G معادل ۲۰۰ ثانیه برآوردشده است. از طرف دیگر قابلیت ارائه ویدئو با کیفیت بالا به تلفن ها و تجربه واقعیت مجازی در صفحات نمایش گوشی ها را نیز ارائه می کند.

۳ – فراگشت سریع و بی سیم بین شبکه های مختلف : شبکه عای بی سیم ۴G باید از جابجایی عمومی بین شبکه های تلفن همراه و شبکه های بی سیم مختلف پشتیبا نی کنند.

۴ – پشتیبانی از چند رسانه های نسل جدید: شبکه ۴G باید قادر به پشتیبانی از مقدار زیاد دیتای انتقالی با سرعت بالا و با هزینه های معمول باشد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *